Keresés az oldalon:
 

Ma
Barbara, BorbĂĄla
nĂŠvnapja van.
2023.12.4


Természetvédelem

KÉRJÜK, ÓVJA A TERMÉSZETET!

A természet és épített környezetünk megóvása és védelme közös ügyünk, mindannyian tehetünk és kell, hogy tegyünk azért, hogy az a sokak által megcsodált táj, mely Sukorón körülvesz bennünket, megmaradjon, sőt, tovább szépüljön.

Kérjük, ne menjen el szó nélkül, ha környezetében rongálással találkozik! Kérjük a kedves szülőket, hogy ne engedjék gyermekeiket tiltott helyen motorozni, és kérjük a fiatalokat, hogy saját testi épségük és természeti értékeink védelme érdekében tartózkodjanak a rongálásoktól, a természet pusztításától.


Szemétszállítás és -lerakás

Sukorón a háztartási hulladékot az Önkormányzat megbízásából a Depónia Kft. minden héten hétfőn elszállítja. Kérjük, a hulladékot lezárt zsákban vagy szemetesben, állatok számára nem megbonthatóan helyezzék ki ingatlanuk elé.

Sukorón évente egyszer, a tavasz folyamán van lomtalanítás, melynek során megunt, feleslegessé vált használati tárgyait, illetve az összegyűlt zöldhulladékot az Önkormányzat szervezett keretek között elszállítja. Kérjük, hogy kisérje figyelemmel az Önkormányzat tájékoztatóját a legközelebbi lomtalanítás időpontjáról.


Szelektív hulladékgyűjtés

Sukoró területén az Öreg utca és a Fő utca sarkán, valamint a Vasvári u. és a Fehérvári u. közti közterületen található konténerekben helyezheti el üveg-, műanyag- és papírhulladékát. Köszönjük, hogy Ön is hozzájárul a szelektív hulladékgyűjtés sikeréhez!
 
 
Szemétszedés
 
Évente egyszer az ősz folyamán társadalmi munkában szervezünk szemétszedést az illegális szemétlerákások megszüntetése érdekében. 2007 őszén ezen akciónkat a Gaja Természetvédelmi Egyesülettel (Elnök: Gárdonyi László) összefogásban szerveztük.
 
 

Az erdő fohásza                           

Vándor, ki elhaladsz mellettem, ne emelj rám kezet!
Én vagyok tűzhelyed melege hideg téli éjszakákon,
Én vagyok tornácod barátságos fedele,
Melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elől,
És gyümölcsöm oltja szomjadat.
Én vagyok a gerenda, mely házadat tartja, és vagyok asztalod lapja,
Én vagyok az ágy, amelyben fekszel,
A deszka, amelyből csónakod építed.
Én vagyok házad ajtaja
Bölcsőd fája ...
... Koporsód fedele.
Vándor, ki elmégy mellettem,
Hallgasd meg kérésem:
Ne bánts!
 

Oldal nyomtatása

 
Lomtalanítás
Pót égetési időpontok
Lomtalanítás
Zöldhulladék szállítás
Hulladék- és szemétgyűjtés
 
  Név:  
 
feliratkozás
  E-mail:  
 
leiratkozás