Keresés az oldalon:
 

Ma
Magdolna
nĂŠvnapja van.
2024.7.22


Iskola
 
Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolája
Földi Zoltán - igazgató
Kerékné Fülöp Annamária-tagintézmény vezető
8096 Sukoró, Óvoda u. 2/b
Telefon: 06 (22) 598-005
 
 
 
 
 
 
 
 

Iskolánk 2008. szeptemberétől társulásban működik a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskolával,  5 fő pedagógussal.

A viszonylag alacsony osztálylétszám lehetőséget ad a családias légkörre.

A gyermekek és a pedagógusok között szoros, bizalmas kapcsolat alakult ki. E légkör nagy lehetőséget nyújt a képességek, készségek fejlesztésére, a felzárkóztatásra szoruló gyermekek kiszűrésére, segítésére, tehetséggondozásra. Ha valakinél részképesség vagy tanulási nehézség, probléma merül fel, fejlesztő pedagógus segítségét veheti igénybe, illetve logopédiai foglalkozásokon is részt vehetnek a rászoruló tanulók.

Mivel német nemzetiségi iskola vagyunk, tanulóink heti 5 órában tanulják a német nyelvet. Amennyiben igény mutatkozik rá, szakköri jelleggel az angol nyelv oktatására is van lehetőség.

Két tantermünkben interaktív táblák segítik a tananyag elsajátítását a gyerekek nagy örömére.

Technikai eszközökkel jól felszerelt iskola vagyunk: magnók, DVD lejátszók, plazmatelevízió stb. teszik változatosabbá, színesebbé oktatásunkat.

 

A testnevelési órákat gyakran az udvaron és a füves sportpályán tartjuk. Rossz idő esetén a tornaszobában dolgozunk.

 

Óráink rendje a szokásos: 45 perces tanórák 15 perces szünetekkel, és mindig egész órakor kezdünk. Ebéd lehetőség az épületen belül, a földszinten van, ahol a napközis tanítók felügyelete mellett fogyasztják el gyermekeink az ebédet.

Délután 17:00 óráig tart a napközi, ahol tanulóink a házi feladat elkészítése mellett színes programokon vehetnek részt. Ízelítő heti programjainkból: mozgásjavító torna, hittan oktatás, úszás, korcsolya, néptánc,  balett, rajz szakkör, horgász szakkör.

 

Gyermekeink rendszeres egészségügyi szűrésen vesznek részt a védőnő, gyermekorvos, fogorvos segítségével.

 

Kulturális értékeink alaposabb megismerésére több kirándulást is szerveztünk az elmúlt tanévekben: Országház, Mezőgazdasági Múzeum, Fejér Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára, Patika Múzeum, Babaház, Romkert, Deák Képtár, Rác utcai Mesterségek Háza , Magyar Nemzeti Bank , Planetárium, Budapesti Állatkert stb…, színház- és mozilátogatások.

 

Az iskola fontos célul tűzte ki a természet védelmét, környezetünk megóvását. Ezt az alábbi úton próbáljuk megvalósítani, segíteni:

·         Papírgyűjtés évi két alkalommal

·         Elektromos hulladék gyűjtése évi két alkalommal

·         A Horgászegyesülettel való együttműködés keretében környezetünk takarítása

·      Természeti kincseink minél alaposabb megismerése érdekében részt veszünk a Madarak és fák napja rendezvényein, a Nádüzem és a Madárvárta látogatásán

·         Madarak karácsonya a Vadmadárkórházzal együttműködve

·         Állatok karácsonya a HEROSZ-szal együttműködve

·         Erdei iskola szervezése

·         Természetvédelmi előadásokon való részvétel

·         Madárgyűrűzés Dinnyésen és a Rednágel lovardában

·         Ismerkedés a méhek életével a Zólyomi méhészetben

 

Rendszeresen részt vettünk kistérségi és megyei versenyeken, vetélkedőkön pl. Műveltségi vetélkedő, Móra-Hétvezér verseny,  Bendegúz verseny, Kempelen Farkas napok Pázmánd, Madarak és fák napja, Közlekedésbiztonsági Gyermeknap Székesfehérváron.

 

Hagyománnyá vált iskolánkban az elmúlt évek során Gólyatábor szervezése /napközis jelleggel/ augusztus utolsó hetében. E programunknak igen nagy sikere van mind a szülők, mind a gyerekek körében. Nem titkolt célunk ezzel a táborral az, hogy az első osztályba kerülő kisgyerekek már ismerősként lépjenek be szeptember elsején az iskolába, ne legyenek nekik idegenek sem társaik, sem a tanító nénik.

 

Ugyanezen célból szervezzük meg a tanév folyamán „iskolába csalogató” foglalkozásainkat is, idén az alábbi időpontokban:

2013. február 19.,  2013. március 01., 2013. március 8., 2013. március 22., melyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Tavaszi nyílt napunkon /2013. március 06. – első három óra/ is szívesen látunk mindenkit aki intézményünk illetve az itt végzett munka iránt érdeklődik.

 

Az iskolának komoly közösségmozgató ereje van, mivel a falu ünnepségeinek szerves részét képezik műsoraink pl. Falukarácsony, Március 15., Gyermeknap, Márton-nap, Halloween parti, farsangi bál.

 

Iskolánk sikerességéhez nagymértékben hozzájárul a szülők, nagyszülők, a település önkormányzata, az Alapítvány, civil szervezetek, magánszemélyek hathatós együttműködése intézményünkkel.


Oldal nyomtatása

 
Lomtalanítás
Pót égetési időpontok
Lomtalanítás
Zöldhulladék szállítás
Hulladék- és szemétgyűjtés
 
  Név:  
 
feliratkozás
  E-mail:  
 
leiratkozás