Keresés az oldalon:
 

Ma
Barbara, BorbĂĄla
nĂŠvnapja van.
2023.12.4


Jövő
Fejlesztési céljaink:
 
 
- Nemzeti emlékhely kialakítása (pályázati forrásból)
- Óvoda bővítése, négy tantermes, modern iskola építése a bővített óvoda tetőterében (saját forrásból - ingatlanértékesítésből)
- Köpüs-árok feletti híd építése (pályázati forrásból)
- „B“ méretű Sportcsarnok építése (pályázati forrásból)
- Egészségház (pályázati forrásból)
- Kereskedelmi szálláshelyek létesítésének elősegítése
- Szilárd burkolatú utak kialakítása, felújítása (pályázati forrásból)
- Közúthálózat fejlesztése
- Közvilágítás fejlesztése (lakossági önrész bevonásával)
- Sukorói partszakaszon strand, hajókikötő, csónakkikötő kiépítése (magántőke bevonásával)
 
 
A fejlesztési célok megvalósítása ideális esetben pályázati forrásokból történik, de természetesen ezek véges lehetőségei miatt átgondolt vagyongazdálkodás szükséges.
A nem közvetlenül a feladatellátáshoz kapcsolódó, vagy gazdaságilag nem indokolt vagyoni elemek elidegenítését tervezzük. Az értékesítésből származó bevételeket fejlesztési céljaink megvalósítására fordítjuk, amelyek a kötelező feladatok ellátásának színvonalát emelik. (pl. Gémeskút étterem értékéből óvoda, iskola bővítés és felújítás).
 
A település lélekszámának növelése elsőrangú céljaink között szerepel. Ennek keretében ingatlanfejlesztést hajtunk végre. Az építési telkeinket nem értékesítjük, hanem magántőke és banki finanszírozás bevonásával, az Önkormányzat részvételével gazdasági társaságot működtet, melynek elsődleges célja értékesítési célra készülő lakások építése és értékesítése.
Előzetes számításaink szerint ezzel az ingatlanfejlesztéssel jelentős többletbevételhez juttatjuk az Önkormányzatot, valamint a lélekszám is irányítottan fejlődhet.
 
Az elmúlt, több, mint egy évtized során a Velencei-tavi partszakaszon semminemű fejlesztés nem történt.
Ennek előmozdítására lépéseket teszünk a parti területek tulajdonviszonyainak rendezésére. Minezzel kedvező és átlátható környezetet teremtünk a magántőke számára, így elősegítjük a befektetések megindulását.
 
Saját bevételeink növelése érdekében megvizsgáljuk az Önkormányzat helyi adóbevételeinek növelési lehetőségeit a központi rendelekezésekkel összhangban.
 
Településünk fejlesztési céljaival (lélekszám növelés, gazdasági környezet élénkítése, szolgáltatások körének bővítése, befektetőbarát jogi környezet létrehozása, stb.) összhangban a település rendezési terv felülvizsgálatát és kiegészítését tervezzük.
 

Oldal nyomtatása

 
Lomtalanítás
Pót égetési időpontok
Lomtalanítás
Zöldhulladék szállítás
Hulladék- és szemétgyűjtés
 
  Név:  
 
feliratkozás
  E-mail:  
 
leiratkozás