Keresés az oldalon:
 

Ma
Barbara, BorbĂĄla
nĂŠvnapja van.
2023.12.4


2009
Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Táncegyesület
Cím: Sukoró. Berkenye u. 12.
tel: 22/475-534, 30-469-64-86
adószám: 18501939-1-07
számlaszám: 10402159-50505348-56571006
Felelős vezetőjének neve: Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva
 
 
A NÉPTÁNCKULTÚRA KÖVETEI SUKORÓN- SUKIDANCE
 
Mottónk 2009-ben:
 
Új koreográfiák, nagyobb megmérettetés, több tánc, több fellépés, még nagyobb siker és elismerés! - Megvalósításához elengedhetetlen hogy nekünk is legyen saját népi táncruhánk
 
 
A tánccsoport eddigi életéről már sokat írtunk a Sukorói Magazin oldalain. Sokat, de úgy gondolom, hogy nem eleget. Van, aki még nem, vagy csak keveset hallott rólunk. Így nem is láthatta táncolni településünk néptáncosait, akikre, mára már méltán büszkék lehetünk. Ezért gondolom úgy, hogy nem elég egy-egy cikk megjelenése a helyi újságban, vagy a fellépéseink számának növelése alkalmainkon. Itt az ideje, hogy egy kedves és szórakoztató bemutatkozó kisfilmet is ajánljunk, és eljuttassunk azok számára, akiket valamelyest érdekel a Sukorói gyökereken alapuló népi tánckultúra őrzése, megújítása, és a modern formát öltő néptáncok bemutatása fiatal táncosaink előadásában. Másfél évvel ezelőtti születésünk óta nagy utat tettünk meg. Újabb és újabb kihívások követték egymást, új tánclépések, és új táncok tanulása, egyre nehezebb koreográfiák, és a felkészülések sokasága tarkította táncos életünk palettáját. A csoport időközben hivatalosan Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Táncegyesületté alakult. Röviden úgy hívnak minket: SUKIDANCE . Fiataljaink találták ki, nekünk tetszik, reméljük Önök is megbarátkoznak vele. És a név kötelez. Ezért a tánc berkein belül fontos számunkra a jövő, a jövőkép kialakítása és megélése. Hogy jobban megismerjék egyesületünk életét, néhány aktualitást vázolunk Önök elé. Számos lehetőséget céloztunk meg mottónk elérése érdekében. Az elmúlt két hónapban három pályázatot adtunk le, amelyek közül egyet már elnyertünk. A pályázati program címe: A TÁNC EGY HÍD - MI ERRE LÉPÜNK! - stílszerű volt. Nemcsak táncosainkat köti össze a zene és a tánc világa egy közösséggé, de összeköt mindnyájunkat, akiket érdekel a népzene, a néptánc múltja és jövője. Ezt megvalósítandó célként, további pályázataink apropójává vált, hogy a fiatal tánccsoportunknak saját, népi táncruhája legyen. Ezért további pályázati programjaink címét, a - NÉPTÁNCRUHA "retroja" SUKORÓN - elnevezés kapta. Öröm, de egyben nem kis gond, és valljuk be nem kevés pénz 44 táncos teljes "felszerelésének" megteremtése, az anyagiak összegyűjtése. Így egy-egy pályázat elkészítése nagyon fontos, elnyerése pedig nagy lehetőség a fiatal egyesületünk számára.
Várakozásunk a pályázatok elnyerésére reményteljes. Bízunk benne, hogy megvalósulásuk révén, az idei év aktuális és új rendezvényein, valamint, a II. Sukorói táncfesztiválon, táncosaink már saját táncruháikban léphetnek színpadra Önök elé .Programjaink alapján nyilvánvalóvá vált, hogy nagy terveket dédelgetünk. Alkotó és szeretetteljes munkákkal ezek létrehozásán dolgozunk karöltve táncosainkkal, és művészeti vezetőnkkel, Vajda Leventével, a Martonvásári Művészeti Iskola tanárával. Állandó támogatónk a Sukorói Önkormányzat. Vezetése mindent megtesz, hogy a szűkös költségvetés mellett programjaink megvalósulhassanak. És ami a legfontosabb, hogy a csoporthoz tartoznak Önök is valamennyien, sukoróiak, és nem sukorói lakosok egyaránt, mert terveinket, és ezekre épülő programjainkat, a fiatalok jelenét alkotó jövőt a népi tánckultúra berkein belül, mindannyiunk számára életre keltve, csak közösen tudjuk megvalósítani. Kultúránk, a népi tánckultúra megőrzése, ismertebbé válása közös célunk. Önnek, Önöknek is köze van, és köze lesz hozzá.
 
 
Köszönettel: Mészárosné Hegyi Gyöngyi
 

Oldal nyomtatása

 
Lomtalanítás
Pót égetési időpontok
Lomtalanítás
Zöldhulladék szállítás
Hulladék- és szemétgyűjtés
 
  Név:  
 
feliratkozás
  E-mail:  
 
leiratkozás