Keresés az oldalon:
 

Ma
GĂŠza
nĂŠvnapja van.
2024.2.25


bemutatkozás
Kérjük, támogasson minket személyi jövedelemadója 1%-ával!
Adószámunk: 18491500-1-07
 
 
Bemutatkozás
 
 
A Sukorói Hagyományőrző Egyesület 2000 óta, non-profit alapon működő közösség.
Öt baráti család formálta azzal a céllal, hogy
- Sukoró falu, a Mezőföld és Fejér megye (link: www.fejer.hu) térsége, tágabban Magyarország múltját és történelmi emlékeit felkutatja, feldolgozza és környezetével megismerteti,
- a helybéli hagyományokat és népviseletet ápolja,
- közösségi programokat szervez, melybe bevonja a helyi szervezeteket és a falu polgárait, ezáltal fejleszti a helyi köz- és kulturális életet,
- hagyományt teremt, újrateremt.
A vidékre mind a mai napig igaz, hogy hagyomány útján fennmaradnak a régi emlékek, cselekedetek, illetve van, amelyet akár egy évszázada vagy régebb óta ápolnak a helyi lakosok főként ünnepek alkalmával. Ilyen például a húsvéti locsolkodás, májusfa állítás stb.
1995-ben hozott létre Sukoró partnertelepülési kapcsolatot egy németországi, hasonló természeti adottságokkal rendelkező településsel, Rimstinggel (www.rimsting.de), mely „frigy” az idő előrehaladtával egyre gyümölcsözőbb. Szoros barátságok alakultak ki nemcsak a települések, de a lakosok között is. A Rimstingi Hagyományőrző Egyesület adta az ötletet a szervezetünk megalakítására.
Az egyesület 20 taggal indult, 2008-ban 25 tagot számlál.
Nem profitorientált szervezetként az egyszeres belépési, az éves tagsági díjakból, magánszemélyek személyi jövedelemadójuk felajánlásából, támogatásokból, rendezvényeken való fellépések tiszteletdíjából tartja fenn magát az egyesület.
 
 
 
Németh István
elnök
 
 
Kapcsolat:
8096 Sukoró, Fehérvári út 38.
Telefon: (22) 475-939
 

Oldal nyomtatása

 
Lomtalanítás
Pót égetési időpontok
Lomtalanítás
Zöldhulladék szállítás
Hulladék- és szemétgyűjtés
 
  Név:  
 
feliratkozás
  E-mail:  
 
leiratkozás